img_20220610_181600896-01.jpeg

Waadhoeke

Franeker

Greidhoeke

Harlingen

op naar het wad!

planetarium zien!

lekker de ruimte!

eilandhoppen!

Op stap in een prachtige omgeving!

Franeker, Harlingen, Bolsward, Sneek, Leeuwarden. Diverse steden waar je zo bent. Of lekker op je eigen tempo met de fiets. Heerlijke plekken met een breed aanbod kunst en cultuur, heerlijke terrassen en mooie winkels! 

Makkum, Exmorra, Allingawier, Wijnaldum. Plaatsen met karakter in het klein. Verbaas je over het aantal dorpen in dit deel van Nederland en de - letterlijk - rijke geschiedenis. Ontdek de restanten van kloosters, stinzen en states, de oude dijken die het landschap vormen en de verhalen waarop Fryslân is gebouwd. 

1-slachtedijk_3044376386.jpeg
kunst & cultuur
kunst & cultuur
press to zoom
planetarium Franeker
planetarium Franeker
press to zoom
fraaie dorpen
fraaie dorpen
press to zoom

De Slachtedyk

Veel fraaier krijg je ze niet. De Slachtedyk is een prachtig slingerende dijk door het Friese landschap. Vroeger essentieel tegen hoog water, nu een herinnering aan toen. Al in 1300 lag deze dijk er. Sommige stukken zijn zelfs meer dan duizend jaar oud.

Maar liefst 42 kilometer (een heuse marathon!) kun je de dijk volgen.  Vanaf de Waddenzee tot aan het plaatsje Raerd. 

Achlum is één van de vier dorpen waar de Slachteroute door heen loopt. En logement Trochsliepe ligt aan deze route. Je kunt de dijk al wandelend en fietsend volgen. Maar delen zijn ook goed met de auto begaanbaar. Echt een aanrader om kennis te maken met de omgeving. Meer weten? Kijk hier.

 

Fryslân beleef je hier op zijn mooist!