top of page
127_28.jpg

Trochsliepe

welkom in Achlum!

110 euro
per nacht

vanaf 2 nachten
incl. ontbijt
voor 2 personen
 


monumentale bedandbreakfast
60 m2 slaap- en woonkamer
eigen entree en buiten
streaming en wifi 

Kom logeren en ervaar rust en ruimte! 

Je hebt als gast je eigen grootse entree.
Bij binnenkomst kun je kiezen; ga je eerst een kijkje nemen in de zitkamer in het voorhuis? Of ben je toch meer nieuwsgierig naar de slaapkamer in het koetshuis?

Ons huis is een voormalig hotel en was tot 2000 het dorpscafé in Achlum. Met allerlei namen door de jaren heen: het Wapen van Franekeradeel, logement 't Fortuin, café De Kromme Weg.

 

Door de kenmerkende bouw is het inmiddels een rijksmonument. 

´hip èn klassiek, kunst èn kitsch, binnen èn buiten'

Slapen in de Trochreed!
​De slaapkamer bevindt zich in het achterste deel van het huis. Waar vroeger paard en wagen naar binnen reden, is nu tussen de schuurdeuren een grote raampartij geplaatst. De slaapkamer is hoog en open met een superkingsize bed, meer dan voldoende plek voor je spullen en een ladekast met allerlei verrassingen. 

De kamer is inclusief een tussenruimte met voorzieningen om je eigen nespresso of thee te maken en je bier of champagne te koelen. Met voldoende servies voor je eigen feestje!

O ja, ook de doucheruimte mag er zijn en je hebt de beschikking over een toilet in de hal en een tweede toilet in de badkamer.  

Chillen in de blauwe kamer!

Fraai beschilderde panelen met zeegezichten zijn de blikvangers in deze gezellige woonkamer. Je kunt je nauwelijks voorstellen dat hier vroeger een slijterij zat als deel van het dorpscafé. 

Je kunt hier lekker aan een tafeltje zitten terwijl je de plannen voor de dag doorneemt. Maar ook naar buiten kijken is hier een heerlijke bezigheid. De kamer ligt helemaal in het groen van de lindebomen en geeft je een blik op de Dorpsstraat en de Achlumerfeart.


Wil je privacy, dan kun je van binnenuit de luiken van maar liefst 4 grote ramen sluiten. Voor een behaaglijke avond zet je de kachel aan. De kamer is rijk gedecoreerd met kunst en in de kasten kun je je hart ophalen met tijdschriften en boeken. Wil je chillen, dan is er Netflix. En een heerlijke plofbank om je helemaal te settelen!  

Je eigen stek buiten!

Naast een eigen entree, heb je ook een eigen buiten in de beschutting van een beukenhaag. Hier kun je op je gemak in de avondzon nog even terugblikken op de dag of in het kaarslicht alvast nadenken over wat je morgen gaat doen ...

 

Achlum is een geschikt vertrekpunt voor een wandeling tussen de weilanden. Bereid je voor op de Slachteloop of ga lekker op de fiets de Slachtedyk volgen. Ook de dijken langs de Waddenzee en het IJsselmeer zijn op fietsafstand en een mooie bestemming om de ondergaande zon op te zoeken.

Ons erf vormt de entree naar het kaatsveld waar op zomeravonden geregeld wordt getraind en gespeeld. Misschien wil je wel een balletje meeslaan of de puntentelling leren? Geniet van onze unieke bedandbreakfast op deze bijzondere plek!

bottom of page